گچ پاششی

در سال های اخیر شاهد پیشرفت های زیادی در عرصه های مختلف بوده ایم. صنعت ساختمان سازی نیز از این مسئله مستثنی نیست.گچ همواره یکی از پر کاربردترین مصالح مورد استفاده در ساختمان سازی بوده است. با توجه به استفاده بالای آن در ساختمان سازی،بهبود یافتن آن و استفاده از آن به روش های نوین زیاد تعجب برانگیز نیست. گچ پلیمری یا گچ پاششی یک نوع گچ خاص و بهبود یافته است که از اضافه کردن پلیمرهای مخصوص به گچ ایجاد می شود. در ادامه این مطلب به بررسی جامع گچ پلیمری می پردازیم.

گچ پلیمری چیست؟

قبل از اینکه به بررسی مزایای و معایب گچ پلیمری بپردازیم، باید بدانید که گچ پلیمری چیست. گچ پلیمری یا گچ پاششی نوعی ازمصالح ساختمانی نوین است. این نوع گچ از ترکیب کردن پلیمرهای مخصوص با گچ سنتی به دست می آید. با توجه به استفاده بسیار زیاد گچ در ساختمان، متخصصان همواره به دنبال راهی برای حذف معایب استفاده از آن بوده اند. با افزودن این پلیمرها به گچ سنتی،بسیاری از معایب آن از بین می روند و مزایای آن باقی می مانند.
بر خلاف گچ سنتی، استفاه از گچ پاششی روی سطوح با استفاده از دستگاه های خاص انجام می گیرد. همچنین گچ پاششی به صورت آماده وجود دارد و برخلاف گچ سنتی نیازی نیست که با آب ترکیب شود. این موارد بسیاری از معایب روش قدیمی گچ کاری، مانند زمان طولانی برای خشک شدن گچ، کثیف کاری بیشتر و هدر رفتن مواد بیشتر را از بین می برند.

کاربردهای گچ پاششی

مدت زمانی که برای خشک شدن گچ پاششی نیاز است بسیار کمتر از گچ سنتی است. در صورتی که مدت زمان آماده شدن ساختمان برای شما مهم است، این نوع گچ یکی از بهترین مصالحی است که می توانید از آن استفاده کنید. این گچ با وجود داشتن ویژگی های مشابه گچ سنتی، بسیار سریع تر خشک می شود و زمان انجام پروژه های ساختمانی را به صورت چشمگیری کاهش می دهد. از دیگر کاربردهای گچ پاششی، استفاده از آن روی سطوحی است که نمی توان از گچ سنتی استفاده کرد. با توجه میزان بسیار کم آب و رطوبت این نوع گچ، امکان آن حتی روی برخی از کاغذهای دیواری هم وجود دارد. همچنین گچ پاششی به راحتی به بسیاری از سطوح دیگر نیز می چسبد و بسیاری از محدودیت های گچ سنتی را ندارد. میزان ترک خوردگی گچ پاششی نیز بسیاری کمتر از گچ سنتی است. گچ کاری دیوار با استفاده از گچ پلیمری توسط دستگاه انجام می گیرد. این باعث می شود که گچ کاری سطح دیوار به صورت یکنواخت صورت گیرد و نقایص حاصل از گچ کاری سنتی به صورت دستی را نداشته باشد. همچنین به دلیل استفاده از دستگاه، میزان پخش شدن گچ و کثیف کاری محیط نسبت به استفاده از گچ سنتی بسیار کمتر است.

مزایای گچ پاششی

همانطور که گفتیم، گچ پاششی یا گچ پلیمری همه مزایای گچ سنتی را دارد و معیاب آن را نیز از بین می برد. در ادامه به بررسی برخی از مزایای استفاده از این نوع گچ می پردازیم.

دریافت مشاوره رایگان و تخصصی 
۰۹۱۲۷۲۰۳۵۰۰ | ۰۹۳۵۱۹۳۷۸۰۰ | ۰۹۳۵۱۹۳۷۹۰۰

۱.رنگ نهایی بعد از خشک شدن

رنگ نهایی گچ پاششی بعد از خشک شدن کاملا سفید است. بسیاری از افراد در هنگام استفاده از گچ سنتی در ساختمان، نگران رنگ نهایی گچ پس از خشک شدن هستند. با استفاده از این نوع گچ، دیگر این نگرانی را ندارید. رنگ گچ پاششی همواره سفید خواهد بود. همچنین سطح این نوع گچ بسیار صاف تر از گچ سنتی خواهد بود و این به نورپردازی بهتر محیط ساختمان کمک می کند.

۲.سرعت بالاتر در هنگام خشک شدن

استفاده از کاشی برای آب بندی استخر، یکی از روش های رایج آب بندی استخرهای خصوصی است. این روش هزینه ای بالاتر از روش های دیگر دارد. از مزایای استفاده از کاشی در آب بنـدی استخر، ظاهر عالی آن پس از اتمام کار است. در این روش، در زیر لایه کاشی از ایزوگام استفاده می شود. در صورتی که فقط از کاشی و سیمان استفاده شود، مقاومت این نوع آب بندی بسیار پایین خواهد بود. آب بندی استخر به این روش با وجود ظاهر بسیار عالی، خیلی پر هزینه خواهد بود. همچنین در صورتی که پس از اجرای آب بندی، استخر نشت داشته باشد راهی کم هزینه برای ترمیم آن وجود ندارد.

دریافت مشاوره رایگان و تخصصی 
۰۹۱۲۷۲۰۳۵۰۰ | ۰۹۳۵۱۹۳۷۸۰۰ | ۰۹۳۵۱۹۳۷۹۰۰

۳.سرعت بالاتر در هنگام خشک شدن

از آنجایی که درصد آب گچ پاششی بسیار پایین است، این نوع گچ بسیار سریع خشک می شود. معمولا در هنگام استفاده از این گچ در ساختمان، سطح دیوارهای گچ کاری شده در مدت یک روز خشک شده و آماده رنگ آمیزی می شود. یکی از معایب استفاده از گچ سنتی، احساس رطوبت در اتاق است. هنگامی که وارد اتاقی که تازه گچ کاری شده است می شوید، تا چند روز رطوبت در هوای اتاق را احساس می کنید. هنگام استفاده از گچ پاششی، احساس رطوبت در اتاق احساس نمی شود.

۴. امکان استفاده روی سطوح  مختلف

امکان استفاده از گچ پاششی بر سطح های مختلف وجود دارد. یکی از محدودیت های گچ سنتی در ساختمان این است که نمیتوان آن را روی هر سطحی اعمال کرد. از آنجایی که این گچ روی سطح اسپری می شود، به سرعت به سطح می چسبد و محدودیت های گچ سنتی را ندارد.

5.کاهش هدر رفتن مواد

گچ پاششی به صورت آماده وجود دارد. هنگام استفاده از گچ سنتی، گچ را باید با آب مخلوط کنید و از آن استفاده کنید. پس از آن، همه گچ مخلوط باقی مانده هدر می رود. هنگام استفاده از این گچ، نیازی به ترکیب کردن آن با آب نیست و بنابراین همه مواد باقی مانده را می توان برای استفاده های بعد ذخیره کرد.

6.کثیف کاری و پرت کمتر

همانطور که اشاره کردیم، هنگام استفاده از گچ پاششی نیازی به ترکیب کردن آن با آب نیست. این باعث می شود که کثیف کاری محیط نیز کمتر شود. با استفاده از این نوع گچ دیگر خبری از گرد و خاک حاصل از گچ سنتی نیست. بنابراین در صورتی که فقط میخواهید گچ کاری یک اتاق را نوسازی کنید، دیگر نیازی نیست نگران پخش شدن گرد و خاک حاصل در اتاق های دیگر باشید. شما حتما لکه های گچ سنتی روی سطوح مختلف در ساختمان را دیده اید. از مزایای دیگر گچ پاششی، نپاشیدن آن روی سطوح بر خلاف گچ سنتی است.

7.عایق حرارتی بهتر

یکی از مزایای دیگر استفاده از گچ پلیمری در ساختمان، ایجاد عایق حرارتی بهتر در دیوارهاست. این گچ تراکم بیشتری از گچ سنتی دارد. این باعث می شود که گچ پاششی، با وجود داشتن ضخامت یکسان با گچ سنتی، عایق حرارتی بهتری باشد.

8.ترک خوردگی کمتر در دیوارها

با توجه به درصد آب کمتر در گچ پاششی و تراکم بیشتر آن، ترک خوردگی در دیوارها نسبت به گچ سنتی بسیار کمتر است. ترک خوردگی در دیوارهای گچی پس از خشک شدن آنها، یکی از موارد مداول در دیوارهایی است که با استفاده از گچ سنتی گچ کاری شده اند. ترک خوردگی دیوارها به دلیل انقباض و انبساط دیوارها پس از خشک شدن آنها صورت می گیرد. با توجه به تراکم بالاتر گچ پاششی و نیز درصد آب کمتر آن، احتمال ایجاد ترک در دیوار به اندازه قابل توجهی کاهش می یابد.

9.امکان گچ کاری در فصل های سرد

یکی از محدودیت های گچ سنتی، عدم امکان گچ کاری در فصل های سرد و مخصوصا زمستان است. با توجه به سرما و رطوبت هوا، گچ سنتی در این فصل خشک نمی شود و میزان ترک خوردگی آن نیز بسیار بیشتر از فصول دیگر است. اما به دلیل اینکه درصد آب موجود در گچ پاششی بسیار پایین است، این گچ محدودیت های گچ سنتی را ندارد و می توان در فصل های سرد نیز از آن استفاده کرد.

معایب گچ پاششی

با وجود مزایای بسیار زیاد گچ پاششی، استفاده از این گچ معایبی نیز دارد. به دلیل مزایای بسیار بیشتر این نوع گچ نسبت به معایب آن،این معایب قابل چشم پوشی است.

1.هزینه بالاتر نسبت به گچ سنتی

یکی از معایب گچ پاششی، هزینه بالاتر اجرا نسبت به استفاده از گچ سنتی است. با توجه به صرفه جویی در زمان اجرای پروژه های ساختمانی و مزایای بسیار بهتر گچ پاششی نسبت به گچ سنتی، به راحتی می توان از هزینه آن چشم پوشی کرد. همچنین با در نظر گرفتن مزایای دیگر این گچ مانند عایق حرارتی بودن، باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. همچنین دوام آن نسبت به گچ سنتی بیشتر بوده و مقاومت آن نیز بالاتر است. پس هزینه بالاتر آن نسبت به گچ سنتی را می توان در دراز مدت به نوعی سرمایه گذاری حساب کرد.

2.نیاز به نیروی ماهر برای اجرای پروژه

یکی دیگر معایب آن، لزوم استفاده از نیروهای مختصص و ماهر در اجرای کار است. بر خلاف استفاده از گچ سنتی که اجرای آن نیاز به تخصص چندانی ندارد، در صورتی که نیروی اجرای پروژه گچ پاششی تخصص کافی نداشته باشد، کیفیت نهایی کار به شدت تحت تأثیر قرار می گیرد. استفاده از نیروی متخصص و ماهر در اجرای پروژه به نوبه خود می تواند باعث افزایش هزینه آن شود اما همانطور که گفتیم، استفاده از گچ پاشش و نیروی متخصص با مهارت به نوعی سرمایه گذاری است.

سخن پایانی

گچ پاششی یکی از بهترین مصالح ساختمانی موجود در بازار است. در صورتی که ظاهر طبیعی گچ سنتی را برای خانه خود می خواهید ولی سرعت بالای اجرای پروژه نیز برای شما اولویت دارد استفاده از این نوع گچ بهترین گزینه برای شماست. استفاده از گچ پاششی ظاهری طبیعی و سنتی به خانه شما می دهد ولی معایب گچ سنتی را نیز ندارد. علاوه بر آن انواع گپ پاششی با ویژگی های خاصی نیز وجود دارند که در پروژه های ساختمانی خود می توانید از آنها استفاده کنید. این گچ های ویژگی های خاصی مانند ضد حریق، عایق صوتی و … دارند. با استفاده از این نوع گچ ها، نه تنها ظاهر گچ سنتی را به طراحی داخلی اتاق های خود می دهید بلکه زمان اجرای پروژه خود را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش می دهید.

دریافت مشاوره رایگان و تخصصی 
۰۹۱۲۷۲۰۳۵۰۰ | ۰۹۳۵۱۹۳۷۸۰۰ | ۰۹۳۵۱۹۳۷۹۰۰